Teollisuusliitto ry on Metallin uusi nimi. Uusi liitto syntyi ylimääräisessä liittokokouksessa 17-18.4.2017 Helsingissä

Metallin ylimääräinen liittokokous 2017

                           Liittokokouksessa Metalliliiton uudeksi nimeksi tuli Teollisuusliitto ry. Samassa yhteydessä Puutyöväen liitto ja Team ammattiliitto liittyivät uuden Teollisuusliiton jäseniksi ja lakkauttivat omat liittonsa. Teollisuusliitosta tuli samalla suomen suurin vientialan liitto, joka kattaa viennistä arviolta noin 75 %.  Myös työttömyyskassat yhtyivät yhdeksi isommaksi kassaksi, jolla on enempi muskeleita ja arvostusta hoitaa työttömien etuja ja asioita. Uusi kassa aloittaa toimintansa vuoden 2018 alusta.

                           Marraskuussa 2017 on vielä yksi liittokokous. Siinä kokouksessa valitaan Teollisuusliitolle hallitus, valtuusto ja muut tarvittavat toimielimet, sekä luodaan uuden liiton linjaa tulevaisuuteen. Seuraava vaaleilla valittava liittokokous on vuonna 2023 keväällä.

                           Yhteistyön vaaliliiton valittuina edustajina olimme minä allekirjoittanut ja Anitta Luoto sekä Pasi Karttunen liiton työntekijänä paikalla. Kokouksessa oli harvinaisen sopuisa tunnelma. Yhtään äänestystä salissa ei kokouksen aikana ollut. Kaikki päätökset tehtiin yksimielisesti.

                           Yksimielisesti valittiin myös Mikael Kölhi Hyvinkäältä valtuuston jäseneksi. On todella tärkeää, että saamme nuoria henkilöitä myös liiton hallintoon. Onnittelut Mikaelille.

                                                                                  Eino Korhonen Liittokokousedustaja