Ammattiosaston puheenjohtajan Riku Soinisen syysterveiset!

 

Syysterveiset!

Eletään taas kerran jännittäviä aikoja. TES neuvotteluita on käyty kiivaasti ja tätä kirjoittaessani on jo lähes kaikista tekstikysymyksistä päästy yhteisymmärrykseen. Ainoa asia joka on vielä avoinna on raha, eli millaiset korotukset työntekijöiden palkkoihin tehdään. Näkemys työnantajapuolella ja meillä ei ole tällä hetkellä lähelläkään toisiaan.

 

Syyskokouksessa meillä on valinnan paikka. Kehitymmekö ja muutummeko vahvemmaksi vai yritämmekö mennä takaisin historiaan ja kuihdummeko pois?

 

Haluan ammattiosastomme kehittyvän vahvemmaksi ja kasvavaksi jäsenien edunvalvojaksi. Aion muodostaa ammattiosastolle yhteistyökykyisen ja aloitteellisuuteen pystyvän hallituksen. Olen aikaa sitten huomannut että bunkkereihin hautautumalla saamme aikaan vain kuihtumisen. Vaadin ammattiosastollemme puheenjohtajan joka on työelämässä mukana ja on jo kokenut edunvalvoja. Meidän on saatava lisää tukea työpaikoille keinolla millä tahansa. Haluan tarjota luottamusmiehille ja jäsenille koulutusta ja enemmän vaikutusmahdollisuuksia. Tänä vuonna saimme osastomme avustamana järjestelijäharjoittelijan. Tuon projektin tuloksena alueellamme on yksi työpaikka lisää jossa on vaaleilla valittu pääluottamusmies.

 

Ammattiosastomme tulevaisuuden kannalta on erittäin tärkeää se, että pystymme huolehtimaan jäsenistämme ja valvomaan heidän etujaan  hyvin. Tällä tavalla toimimalla saamme osastomme jäsenmäärän nousuun ja sitä kautta kaikille parempaa edunvalvontaa. Se on meidän kaikkien ydintehtävä. Siihen me pystymme yhdessä ja vain yhdessä. Keskenään riitelemällä ja toisiamme moittimalla saamme ainoastaan kaikille haittaa aikaiseksi. Yhdessä saman yhteisen tavoitteen eteen tekemällä töitä pääsemme eteenpäin. Emme muutoin!

 

Olen aloittanut neuvottelut ensimmäisen ammattiosaston liittämisestä meidän ammattiosastoomme. Nurmijärven muovityöntekijät 078 on halukas liittymään meidän ammattiosastoomme. Nyt kun meillä on suuri Teollisuusliitto, emme voi olla vanhojen toimintatapojen orja vaan meidän on osattava miettiä toimintaamme isommin. Tällaiset päätökset toki tekee ammattiosasto äänestämällä, mutta onko meillä joskus ollut parempia tapoja lisätä jäsenmääräämme?

 

Vetoan kaikkiin työssäkäyviin jäseniin, tulkaa syyskokoukseen ja äänestäkää. Tämä vaali jos joku on paikka jossa voitte vaikuttaa siihen millainen huominen osastollamme on.

 

Haluan toivottaa kaikille parhainta syksyn jatkoa!

-Riku Soininen